top of page
EEN Västernorrland, Jämtland, Härjedalen
Om oss

Vi är EENs närvaro på Almi Mitt i Jämtlands- & Västernorrlandslän.


Med glädje och engagemang stöttar vi dig företagare som vill ta steget på en internationell marknad.  En vanlig arbetsvecka för oss innebär kontakt med regionala företag som har frågor om utländska marknader och som vill ha stöd på resan att hitta tillverkare och leverantörer eller vill ha stöd och rådgivning för sina internationella affärer.

 

Vi arbetar med nyfikna företag, både er nystartade och mer erfarna och vi har daglig kontakt med våra otroligt kompetenta och hjälpsamma internationella kollegor inom nätverket. Vi har ett brett nätverk, lokalt, nationellt som internationellt och har kompetens inom flera branscher att tillgå. Kan vi vara hjälp på din internationella resa?  

Västernorrland

Rådgivare Heli Blomberg

HMB_edited.jpg

Det är jag som är Heli Blomberg, rådgivare för internationella affärer för Enterprise Europe Network med bas i Västernorrland.

Jag har arbetat flera år som konsult inom marknadsföring och kommunikation både på strategisk och operativ nivå där en del av mitt arbete har varit att hjälpa företag i olika branscher att nå ut till världen. Jag är uppvuxen i Finland, har finska som modersmål och har ett brett affärsnätverk i Finland. Har även bott några år i Polen men känner mig hemma i Västernorrland.

 

Jag brinner för samarbete, kreativitet, problemlösning och möten mellan olika människor och företag.

Vill du ha hjälp med att ta dina affärer på en ny marknad?  Tveka inte att ta kontakt med mig, jag och mina kollegor i över 67 länder vill gärna hjälpa till!

heli.blomberg(at)almi.se

070-837 12 02

Heli Blomberg

Jämtland Härjedalen

Rådgivare Sandra Festin

Sandra Festin.jpg

Sandra heter jag och har uppdraget för Enterprise Europe Network på Almi Mitt och kan hjälpa företag från Jämtland som vill ta sitt företag utanför Sveriges gränser.

Ingen dag är den andra lik i detta uppdrag och jag gillar verkligen variationen i att få vara ute och träffa er företagare,  lyssna in på era behov och stötta er vidare i er internationalisering, kanske med hjälp av EENs tjänster alternativt med hänvisning vidare till en annan passande aktör, men även att få ha kontakt med alla våra nätverkskollegor runt om i världen.

Jag träffar företag i alla olika typer av branscher men brinner lite extra för turismsektorn och är med i EENs internationella sektorgrupp, ”Tourism & Cultural heritage”.  

Ta kontakt med mig om du har frågor kring ditt företags internationella affärer.

Läs gärna mer om några av de företag som vi på EEN Mitt har stöttat den senaste tiden, Kundföretag berättar | EEN Mitt 

sandra.festin(at)almi.se

073-044 14 54

Sandra Festin

EEN tjänster

Rådgivning

Som företagare har du kanske frågor kring exempelvis

 • CE-märkning,

 • regelverk på en specifik marknad,

 • tull och moms

 • EU-finansiering

 • eller annat som rör din satsning på export eller internationalisering?

Boka in ett möte med oss så går vi igenom ditt företags behov och ser hur vi kan hjälpa dig på vägen ut i världen!

 

Innovationstjänster

Vi erbjuder innovationscoachning till företag som har en tillväxtambition, potential för internationalisering och en vilja att stärka sin innovationsförmåga. I Sverige har vi ett antal experter inom innovationsrådgivning som kan hjälpa dig och ditt företag att stärka sin innovationsförmåga och på så vis bli ännu mer konkurrenskraftiga. Vill du veta mer, hör av dig till oss!

 

Hitta affärskontakter

Behöver du hjälp att hitta:

 • distributör

 • återförsäljare

 • agent

 • nya spännande innovativa tekniklösningar

 • produkter

 • tillverkare

 • en ny tekniklösning – eller har ni en tekniklösning eller innovation som ni önskar få ut på marknaden?

 

Med hjälp av matchmaking-event, vår databas, vårt breda kontaktnät av kollegor som dagligen träffar företagare som söker eller erbjuder teknik/know-how/tjänster/lösningar hjälper vi till så ni företagare hittar varandra och kan göra fler och bättre affärer.

Ska du söka EU-finansiering och behöver råd och stöttning?

Ta kontakt med vårt supportkontor, där hittar du engagerade experter som hjälper dig. EU SME Supports representanter finns över hela Sverige, har bred branschkompetens och erfarenhet av affärscoachning och EU-ansökningar. Din kontaktperson kan exempelvis:

 • diskutera idéer och formulera projektkoncept

 • identifiera relevanta EU-program och utlysningar

 • diskutera möjliga projektpartners och konsortium

 • guida dig vid registrering i EU:s ansökningsportal

 • ge stöd och feedback när du formulerar din ansökan

 • hjälpa dig att utveckla din ansökan efter avslag och att skicka in igen

 • vid behov slussa vidare till annat stöd.

 

Du hittar mer info och kontaktvägar här: www.eusme.se

Om Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network är världens största nätverk som hjälper små- och medelstora företag.

Vi hjälper er företagare att hitta samarbetspartners, partners till EU- eller forskningsprojekt, vi erbjuder innovationsrådgivning och vi anordnar en hel drös matchmakingevent och andra spännande aktiviteter för er företag, för att hjälpa er göra fler och bättre affärer. 

 

Som rådgivare i nätverket möter vi dagligen er företagare som önskar få hjälp och rådgivning för er internationella satsning. Kanske söker du en tillverkare? Kanske en distributör, eller så vill du veta mer om en specifik marknad? Till vår hjälp, för att ge bästa möjliga rådgivning till er, tar vi hjälp av våra kollegor i nätverket som har lokal kännedom på sin marknad. 

Är du företagare i Västernorrland/Jämtland/Härjedalen och vill göra en satsning internationellt? Då tycker vi att du ska ta kontakt med oss och boka ett förutsättningslöst möte, där vi går igenom ditt företags rådgivningsbehov och ser hur vi kan hjälpa och stötta på bästa sätt. Vi finns representerade över hela världen, men med huvudfokus på Europa och tillsammans med våra 5000 nätverkskollegor sitter vi på en hel massa lokal marknadskunskap och spännande kontakter! 

 

Vår rådgivning är kostnadsfri för er företagare. 

 

Pssst... är du verksam utanför vår region men önskar rådgivning - be oss om hjälp så lotsar vi dig till rätt nätverkskollega! 

För mer info:

Enterprise Europe Network 

Enterprise Europe Network (europa.eu)

bottom of page