top of page
  • Skribentens bildTerese

Är du företagare och säljer varor eller tjänster på distans till privatpersoner?

Då behöver du uppdatera dig på det nya regelverket som träder i kraft 1 juli 2021.

Vi vill göra dig som företagare uppmärksam på detta och har nedan klippt in information som vi hämtat från skatteverket.se – där du kan läsa mer om vad som gäller från 1 juli 2021.


”Från och med 1 juli 2021 införs nya regler som innebär att fler företag som säljer varor och tjänster till icke beskattningsbara personer, exempelvis privatpersoner, kan bli skyldiga att registrera sig för moms i köparens land. För att förenkla administrationen för företagen som omfattas av de nya reglerna utvidgas möjligheterna att redovisa och betala moms genom så kallade särskilda ordningar.

Den tidigare e-tjänsten MOSS ersätts i Sverige av en e-tjänst som heter OSS, One Stop Shop. I e-tjänsten OSS kan du redovisa och betala moms enligt de tre särskilda ordningarna, som även omfattar den nya ordningen för importmoms. Registreringen för OSS öppnar 1 april 2021.”


Skatteverket anordnar digitala informationsträffar för er företagare som berörs av de nya reglerna.


Enterprise Europe Network i Jönköping anordnade den 26 maj ett webinar kring de nya momsreglerna, där de hade experter med från PWC. Vill du se webinaret så hittar du det det här; https://youtu.be/zQ6gfYU8nT0


18 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page